Zlevka
3 jaja
6 žlica šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
100 ml suncokretovog ulja
200 ml jogurta
200 ml mlijeka
Dvije šalice palente (kukuruzno brašno)
1 šalica mekog brašna
1 šalica oštrog brašna
Jedan pecilni prašak
prstohvat soli
200 - 300 g sviježeg posnog sira ( Protein +)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
Podmazati protvan s maslacem ili margarinom te posipati brašnom.Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
U zdjeli pomiješajte suhe sastojke, palentu tj. kukuruzno brašno, glatko brašno, oštro brašno i prašak za pecivo.
U zasebnoj zdjeli izmiksajte jaja, šećer i ekstrakt vanilije, zatim dodati mlijeko, ulje, jogurt i nastaviti mutiti. Kad se smjesa ujednačila umiješajte lagano sva tri brašna sa pp. Nastaviti miksati dok ne dobijemo glatku smjesu bez grudica.
Na kraju u smjesu umješati svježi sir i izlijte u protvan za pečenje.
Pecite oko 30 - 35 minuta, ili dok zlevka ne bude lijepo zlatno smeđe boje.
Poslužite toplo uz sir, domaći džem, kavu ili čaj.
Dobar tek!
Comments
Post a Comment