Srdele frigane na pek-papiru
Srdele
Maslinovo ulje
Brašno, pomješano kukuruzno i glatko
Sol
Pek-papir
Način pripreme:
1. Srdele očistiti, isprati u vodi i staviti cijediti.
2. Ocjeđene srdele posoliti i uvaljati u kukuruzno i glatko brašno.
3. Izrezati 2 lista pek- papira, nešto više od profila tave u kojoj će se frigati srdele. Po mogućnosti frigati u tavi sa ravnim dnom ali nije uvijet.
4. Položiti list papira u tavu i pomoću dlana pritisnuti papir u tavi kako bi se formitrao krug.
5. Papir vrlo malo pouljiti i na njega slagati srdele na način da im repovi budu okrenuti prema sredini tave.
6. Kad srdele posložimo, malo ih pouljimo s gornje strane i stavimo preko njih drugi list pek papira.
7. Sastavimo papir tako da ga se urola s krajeva poema sredini. Papir dobro sastaviti kako se ne bi rastavio prilikom preokretanja u tavi.
8. Srdele u papiru prebaciti u tavu i frigati uobičajeno kao što ih frigamo i bez papira 4-5 min. Zatim ih prebaciti pomoću poklopca na drugu stranu i nastavti frigati oko 4-5 min.
9. Frigane srdele u pek papiru izvaditi iz tave te papir prerezati na sredini i polako izrezati sa svih strana.
Ja sam ih ostavila na papiru jer mi je djelovalo jako lijepo.
Prednosti ovakvog načina pripreme:
-Prednost ovog načina friganja je što nema prskanja ulja.
-Nema intezivnog mirisa u kuhinji. -Servirati se može direktno na papiru u kojem se friga riba.
-Srdele na ovaj način nisu natopljene uljem i vrlo su sočne.
-Smanjena količina ulja.
Savijet: tava se prilikom friganja ne ulji.
Comments
Post a Comment