Skip to main content
Slastičarska krema
Sastojci:4 žutanjka100 g šećera2 burbon vanilin šećera50 g škrobnog brašna50 g maslaca ili margarina500 ml mlijekaAko želimo napraviti Creme Legere još umiksati200 ml slatkog vrhnja
Način pripreme:
Pjenasto izmiksati žutanjke sa obje vrste šećera. Dodati škrobno brašno i dobro izmješati da ne bude grudica. Postepeno dodavati mlijeko i mješati dok se ne izjednači smjesa. Kad smo ulili svo mlijeko staviti kuhati dok se ne zgusne uz neprestalno mješanje. Kad se krema zgusnula u vruću umiješari maslac. Premjestiti u plastičnu posudu, prekriti prozirnom folijom i staviti na hlađenje. Nakon što se krema ohladila ponovno je izmiksati kako bi dobila lijepu svilenkastu teksturu. Ako želimo napraviti Creme Legere još umiksati i slatko tučeno vrhnje. Sve dobro sjediniti. Ova krema može se prilagđavati potrebama. Ako trebate rjeđu kremu povećajte količinu mlijeka i obrnuto. Ja sam je koristila u čaši, samim time trebala mi je rjeđa krema.
Comments
Post a Comment