Savijača od svježih smokava i jabuka

 


Sastojci:
500 g tankih kora za savijaču
600 g jabuka
700 g svjeżih smokava
100 g oraha
200 g maslaca
70 g šećeta
50 g krušnih mrvica
Jedna žličica cimeta
Jedan limun
Rum
Šećer u prahu




Način pripreme:
1. Jabuke oguliti i izrezati na listiće,  smokve izrezati na kockice. Orahe grubo isjeckati.

2. Maslac zagrijati da se otopi i pustiti da se prohladi.
3. Izmješati šećer, krušne mrvice i cimet.
4. Na kuhinjsku krpu položiti dvije kore koje poprskamo sa dvije žlice rastopljenog maslaca pa na njih rasporedimo jabuke, smokve i orahe. Zatim poprskamo malo sokom od limuna i dvije žlice ruma te pospemo sa 3 žlice mješavine šećera, mrvica i cimeta. Saviti savijaču pomoću kuhinjske krpe i staviti je u namašćeni lim. Ponoviti postupak s preostalim korama i nadjevom.
5. Savijače premazati preostalim maslacem i staviti peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 °C  dok ne porumeni.
6. Pečenu savijaču posuti šećerom u prahu.




Comments

Popular Posts