Sataraš sa rižom
Paradajz
Paprika
Mrkva
Kapula
Češnjak
Riža
Sol
Papar
Povrtni temeljac ili voda
Ulje ili mast
Priprema:
Izrezati kapulu na polumjesece ili kockice i prodinstati je na masmoći. Nakon što se kapula prodinstala dodati mrkvu rezanu na kolutiće ili kockice, zatim dodati papriku koju smo izrezali na kockice ili trakice. Sve promješati i dinstati dok ne bude napola kuhano. Podliti sa temeljcem ako je potrebno. Paradaz oguliti na način da na vrhu zarežemo u križ i uronimo ga na minutu u kipuću vodu. Procjedimo i prebacimo ga u hladnu vodu te ogulimo koru. Izrežemo paradajz na kockice i dodamo ostalim sastojcina da se dinsta. Začiniti začinima, dodati protisnut ili sjeckani luk češnjak te rižu i još dinstati uz podlijevanje oko petnajstak minuta ili dok se riža ne skuha.
Comments
Post a Comment