Sataraš s jajima


Sastojci:
Jedna glavica luka (kapula)
Dvije paprike, može žuta i crvena ali nije uvjet.
2 do 3 zrelija paradajza
2 do 3 jaja
Papar i sol
Mogu se dodati i još drugi sastojci kao npr. tikvica, patliđan i luk češnjak.




Način pripreme:
Luk (kapula) lagano popržiti na masnoći, malo posoliti, zatim dodati papriku rezanu na kockice ili trakice. Također i nju kratko popržiti samo da omekša. Kad paprika malo omekša dodati paradajz rezan na kockice i sve sjediniti i pustiti da lagano ispari tekućina uz povremeno mješanje. Provjeriti slanost, po potrebi još posoliti te popapriti. Pomoću kuhače napraviti udubljenja u satarašu u koje stavimo jaja. Ostaviti da se jaja ispeku. Jaja se mogu sjediniti sa satarašem na način da se sve izmješa ili da se jaja posebno istrajbaju i umješaju u sataraš. Ja sam htjela da jaja ostanu čitava pa ih nisam sjedinila sa satarašom.
Na kraju sam dodala feta sir i malo vlasca, ali to je do mene a ne do recepta. 




Comments

Popular Posts