Rižoto od blitve u umaku


Sastojci:
400 g očišćene blitve
Veća glavica kapule
200 g riže
Temeljac
Maslinovo ulje
Sol
Papar
Luk češnjak
Maslac
Na ulju prodinstati kapulu i luk češnjak, posoliti i dodati blitvu koju smo prethodno oprali, očistili i izrezali na trakice. Kad blitva uvene dodati rižu i nastaviti dinstati. (Prije dodavanja riže odvojiti dio za umak) Povremeno podlijevati sa temeljcem i nastaviti miješati kako se ne bi riža zalijepila za dno posude. Ako je potrebno dosoliti i popapriti. Pri kraju kuhanja staviti kockicu maslaca u rižoto kako bi dobio kremoznost.


Umak:
5-6 listića mente
150 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica mascarpone sira
Maslac
Sok limuna
Sol
Papar
Malo temeljca
Dio listića blitve i luka ostaviti za umak

Odvojiti dio blitve koju ste dinstali na kapuli, dodati joj listiće memte i nastaviti dinstati uz podlijevanje temeljcem. Pri kraju dinstanja uliti vrhnje za kuhanje, jednu žlicu maskarpone sira, dodati sol i papar, malo maslaca i na kralu malo limunovog soka. Sve usitniti štapnim mikserom. Poslužiti kao umak uz rižoto od blitve. 



Comments

Popular Posts