Rajska pita od smokava

 


Ako je smokva rajsko voće, onda slobodno možemo reći da je ovo rajska pita od smokava. Sa ovom pitom zaokružujem sezonu rajske kraljice mediterana.

Sastojci za tijesto:
300g glatkog brašna
150 g maslaca
100 g šećera
1vanilin šećer
1 pp
1 žumanjak
5 žlica mlijeka
Naribana korica jednog limuna

Sastojci za nadjev:
1 kg svježih smokava
100 g šećera
2 vanilin šećera
Sok jednog limuna
3 žloce pšenične krupice ( griz)
U orginalnom receptu se smokve gule, ja ih nisam gulila.
 



Način pripreme nadjeva
Smokvec narezati na kockice i preliti limunom. Dodati šećer i vanilin šećer, izmješati i kuhati 10 - 20 min. Skloniti sa vatre dodati pšeničnu krupicu i pustiti da se ohladi.

Način pripreme tijesta
Brašno pomješati sa praškom za pecivo te u njega dodati maslac izrezan na listiće pa lagano razraditi prstima. Dodati sve ostale sastojke i zamjesiti glatko tijesto. Tijesto zamotati u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na 30 min.

Tijesto prepoloviti, jedan dio razvaljati na papiru za pečenje i staviti u protvan veličine 35×20. Na tjesto staviti nadjev od smokava te drugu koru tijesta. Ja sam drugi dio tijesta izribala na ribež direktno preko nadjeva. Peći prethodno na zagrijanoj pećnici na 180 °C dok ne dobije lijepu boju.
Pečenu pitu ohladiti, prije posluživanja posuti šećerom u prahu.
Recept preuzet od: www.
bite-my-cake.com



Comments

Popular Posts