Sastojci za tijesto:200 g oštrog brašna200 g glatkog brašna200 g maslaca ili margarinaPola pecilnog praškaPrstohvat soli2 žutanjkaDvije žlice kiselog vrhnjaOd navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto, umotati ga u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na par sati.
Sastojci za fil:
150 g blanširane blitve
500 g posnog sira (Protein +)
Muškatni oraščić (po želji)
Čašica kiselog vrhnja
2 jaja ( ja ne stavljam)
Sol
Izvaditi tijesto iz hladnjaka te ga razvaljati između 2 masna papira. Kalup za pite namazati maslacem ili margarinom te ga pobrašniti. Višak brašna istresti. Razvaljano tijesto položiti u oblik za pite, lagano prstima utisnuti po rubovima i višak pomoću noža ukloniti. Vilicom probosti po sredini da se tijesto prilikom pečenja ne bi napuhalo. Usitniti blanširanu blitvu nožem, pomješati je sa ostalim sastojcima i staviti na tijesto. Peći u pećnici na 180° C dok rubovi ne porumene. Nakon pečenja ostaviti Quich par minuta da se prohladi.
Comments
Post a Comment