Quiche (otvorena pita)


Sastojci za tijesto:
200 g oštrog brašna
200 g glatkog brašna
200 g maslaca ili margarina
Pola pecilnog praška
Prstohvat soli
2 žutanjka
Dvije žlice kiselog vrhnja

Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto, umotati ga u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na par sati.

Sastojci za fil:
150 g blanširane blitve
500 g posnog sira (Protein +)
Muškatni oraščić (po želji)
Čašica kiselog vrhnja
2 jaja ( ja ne stavljam)
Sol



Izvaditi tijesto iz hladnjaka te ga razvaljati između 2 masna papira. Kalup za pite namazati maslacem ili margarinom te ga pobrašniti. Višak brašna istresti. Razvaljano tijesto položiti u oblik za pite, lagano prstima utisnuti po rubovima i višak pomoću noža ukloniti. Vilicom probosti po sredini da se tijesto prilikom pečenja ne bi napuhalo. Usitniti blanširanu blitvu nožem, pomješati je sa ostalim sastojcima i staviti na tijesto. Peći u pećnici na 180° C dok rubovi ne porumene. Nakon pečenja ostaviti Quich par minuta da se prohladi.




Comments

Popular Posts