Punjene tikvice


Sastojci:
Tikvice
400 g mljevenog mesa
Jedna ribana mrkva
Jedna paprika
Jedna kapula (luk)
2 češnja češnjaka
Peršin
Jedan dl paradajz sosa
Ulje ili mast
Jedna do dvije žlice prezli
Parmezan po želji
Sir
Dvije žlice riže, skuhati



Način pripreme:

1. Tikvice oprati, prerezati na pola i izdubiti sredinu pomoću žlice u obliku čamčića.
2. Izdubljene tikvice posoliti
3. Sredinu tikvice koju izdubimo ne bacamo nego je usitnimo, treba će nam za sljedeće korake.

4. Usitnimo kapulu i popržimo na masnoći. Dodamo mljeveno meso koje prethodno razrahlimo sa malo vode.
5. Dinststi 5 do 6 minuta te dodati  izribanu mrkvu, usitnjenu papriku, usitnjenu sredinu tikvicei, luk češnjak i peršin. Prelijemo sa paradajz sosom, dodamo začine i nastavimo kratko dinstati uz mješanje.
6. Skloniti sa špareta i u smjesu umješamo prethodno skuhanu rižu.

7. Zatin nauljiti rušteru (protvan, tepsija) posipati sa prezlama da se tikvice ne bi zaljepile i posložimo tikvice, punimo ih smjesom.
8. Napunjene tikvice prekrijemo folijom i staviti peći oko pola sata na 220 °C
9. Nakon pola sata skinuti foliju, dodamo ribani sir i peršin preko mesa i vratimo u pećnicu još par minuta dok se sir ne rastopi.
Po želji na pečene tikvice posipati parmezan.

Na ovaj način mogu se puniti paradajzi, paprika,  patliđani, krumpir itd.



Comments

Popular Posts