Prhki djedov brk
100 g šećera
280 - 300 g brašna
180 g kiselog vrhnja
Jedno jaje
1 PP
1 vanilin šećer
Prstohvat soli
Korica limuna ili narandže
Jedna žlica rastopljenog maslaca za premazivanje rolade.
Šećer u prahu
Način pripreme:
1. Izmutiti jaje s obje vrste šećera, dodati kiselo vrhnje limunovu koricu i na kraju brašno, pecilni prašak i sol. Prvo dodamo 280 g brašna, ostatak prema potrebi. Umjesiti glatko tijesto, odmah ga razvaljati otprilike 30 x,40 cm. Cijelo tijesto premazati sa nadjevom i rolati prema sredini jednu i drugu stranu tijesta. Spojene rolade premjestiti na protvan na koji smo prethodno stavili pek papir. Prazninu između rolade napuniti preostalim nadjevom. Na kraju rastopiti madlac, malo prohladiti i premazati rolade. Peći na 180 °C. Pečenu roladu posipati šećerom u prahu.
Nadjev po želji:
Sa orasima, makom, rogačem ili pekmezom.
Sastojci za nadjev:
100g maslaca
400g mljevenog rogača
100g šećera
3 žlice ruma
200ml mlijeka
100g čokolade za kuhanje
Comments
Post a Comment