Pita sa porilukom i svježim sirom
Pita za sve ljubitelje poriluka na malo drugačiji način. A oni koji ne spadaju u tu grupu, probajte, razuvjeriti će te se.
Sastojci za tijesto:350 g glatkog brašno
1 pecilni prašak
150 g svježeg sira PROTEIN
Jedno jaje
50 ml ulja
Jedna žličica soli
Papar
Malo vode, oko 50 ml
Sastojci za nadjev:
Jedan veći ili 2 manja poriluka
100 g svježeg sira PROTEIN
300 g kiselog vrhnja
150 g sira TILZIT
Sol i papar
Način pripreme za tijesto:
1. U posudu staviti svježi sir, ulje, jaje, žličicu soli, papr i malo vode. Sve sjediniti i dodavati brašno sa pecilnim praškom. Umjesiti tjesto i razvaljati ga, te staviti na pouljen protvan (ruštera, tepsija).Na tjesto staviti nadjev.
Način pripreme za nadjev:
1. Poriluk očistiti, oprati, narezati na kolutiće i kratko blanširati. Ako želite intenzivniji poriluk, kratko ga prodinstajte na malo masnoće.
2. Blanširani poriluk procjediti, posoliti, popapriti te dodati sir i kiselo vrhnje.
3. Nadjev rasporediti po tjestu i na njega staviti ribani sir.
4. Peći na 180 °C dok ne porumeni.
Comments
Post a Comment