Pečene masline - Kanuata
Kanuata, označava svršetak sezonskog branja maslina.
U svakom mjestu kraj branja maslina obilježava se na sebi svojstven način. U mjestu gdje ja živim neizbježno je proslaviti uz fritule, masline i mlado maslinovo ulje. Običaje treba cijeniti, poštivati, njegovati i prenositi na mlađe naraštaje.
U svakom mjestu kraj branja maslina obilježava se na sebi svojstven način. U mjestu gdje ja živim neizbježno je proslaviti uz fritule, masline i mlado maslinovo ulje. Običaje treba cijeniti, poštivati, njegovati i prenositi na mlađe naraštaje.
Masline
Maslinovo ulje
Sol
More
Ako niste u prilici da ste u blizini mora može se zamjeniti sa morskom soli i vodom
Način pripreme:
Oprati masline, skunuti im peteljke te procjediti. Da bi ste odgorčili masline potrebno je zakuhati morsku vodu te je skloniti sa štednjaka. Masline stavit u zakuhanu morsku vodu i ostaviti tako da se u njoj ohlade.
Zatim procjediti, staviti na protvan i u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C na 15 do 20 minuta. Gotove masline politi maslinovim uljem, posoliti i spremne su za konzumiranje.
Comments
Post a Comment