Napolitanke sa okusom limuna
Uz obavezno održavanje i brigu, limunovo stablo je potrebno redovito orezivati. Limun je dekorativna zimzelena biljka karakteristična po mirisnim bijelim cvijetovima i osvježavajućim plodovima. Limun također glasi za jednu od najzdravijih namirnica. Često ga koristim u svojoj kuhinji kao dodatak salatama, umacima, kolačima, kremama i ono što je najjednostavnije i najčešće u limunadi. Pošto je jako mirisan i dekorativan, danas sam odlučila da osvježim stol sa predivnim domačim limunom.
Sastojci:
250 gr margarina
150 gr šećera u prahu
400 gr mljevenih PETIT BEURRE keksa
3 jaja
200 ml sitnije sjeckanih oraha ili lješnjaka
Korica i sok jednog limuna
3 lista oblatni
Način pripreme:
Na šparetu rastopiti margarin i šećer. Kad se margarin i šećer rastopi i pretvori u glatku masu dodati dobro izmućena jaja, orahe, kekse i sok i limunovu koricu. Sve sastojke dobro izmješati i podjeliti na dva dijela. Nafilati oblatne i pritisnuti ih sa nekim teretom. Ja sam to naprvila sa protvanom u koji sam stavila mlijeko u tetrapaku. Oblatne staviti preko noći u hladnjak na hlađenje i da se stegnu. Sutradan rezati po želji na prutiće, kockice ili rombove.
Comments
Post a Comment