Ledena krema od smokve

 



Sastojci:
500g smokava
150 g mascarpone sira
150 ml vrhnja za šlag
3 žlice muscavado šećera
Korica 1 limuna
Sok od pola limuna
1 žlica burbon viskija
Prstohvat soli



Priprema:
Oprati smokve i isjeckati na što sitnije komadiće. Staviti u posudu u koju smo ulili par žlica hladne vode, zatim dodati sok od pola limuna, naribanu koricu i muscavado šećer. Staviti kuhati na laganu vatru uz mješanje. Kad se smokve skuhaju i postane gusta, usitni ih štapnim mikserom. Prebaci ih u plastičnu posudu i stavi da se prohlade. Kada su se dovoljno ohladile, dodati im mascarpone sir u koji smo umješali malo soli, vrhnje za šlag kojeg smo prethodno izmiksali te žlicu burbona. Sve dobro izmikdati i smjesu prebaci u odgovarajuću plastočnu posudu s poklopcem i stavi na hlađenje u zamrzivač. Ledenu kremu poslužiti sa preljevom po izboru.




Comments

Popular Posts