Krem juha od boba i krumpira






Sastojci:
Jedna veća glavica luka
2 krumpira
Povrtni temeljac
2 režnja češnjaka
300 g boba u zrnu
Maslinovo ulje
Sol i papar




1. Način pripreme:
U posudu ulijemo maslinovo ulje i dodamo nasjeckani luk i češnjak. Posolimo i dinstamo dok luk ne omekša i blago porumeni.
2. Oguliti krumpir, narezati na manje kockice i dodati u posudu sa lukom uz povremeno mješanje. Nastaviti dinstati 4-5 minuta. Zatim dodati bob i sve preliti sa povrtnim temeljcem. Kuhati dok bob i krumpir ne omekšaju.





3. Kad su bob i krumpir kuhani, izdvojimo jednu šefrku boba i krumpira. Ostali dio juhe usitnimo štapnim mikserom i vratimo natrak u preostali neizmiksani dio koji smo izdvojili. Promješamo i serviramo u odgovarajuću posudu.
Uz ovu juhu paše po želji žlica kiselog vrhnja ali i ne mora.

Comments

Popular Posts