KESTEN PIRE
Šetnja u ugodnom društvu Žumberačkim gorjem
...Obronci tvoji i planine
Suncem su obasjani
Krase te šume i livade
Potoci raspjevani
Divni su gajevi zeleni tvoji
U njima slavuj pjeva
Krase te voćnjaci rascvjetani
Krase te malena sela...
...........(Maestral - Pjesma Žumberku)...........
Predivan sunčan subotnji dan naveo nas je na druženje i šetnju po predivnom Žumberačkom gorju sa mojim nećacima: Ivanom, Josipom, Jelenom, Agatom, Davidom i mojom kćerkom Anom.
Lokacija je odabrana i krećemo u potragu za plodovima kestena.
Uživamo u druženju, čavrljamo, beremo kestenje, poneku sunčanicu i u jednom trenutku začujem oduševljenje moje nećakinje Agate...."Pronašla sam rog srndaća!"
Gotovo sam bila uvjerena da bez obzira na oduševljenje Agate pronalaskom roga, da će taj isti rog završiti kod mene.
Draga moja Agata biti će to podsjetnik na jedno predivno druženje!
Hvala Vam dragi moji!!!
KUHANI KESTENI
Način pripreme:
Kestene zarezati i staviti kuhati u hladnu vodu. Kad voda zakuha, kestene kuhati tridesetak minuta. Kesteni će biti puno ukusniji ako vodu posolimo. Kuhane kestene procjediti i očistiti koru.
KESTEN PIRE
Sastojci:
600 g kuhanog i očišćenog kestena
70 g šećera
4 vanilin šećera
200 ml vode
50 ml ruma
Način pripreme:
1. Kuhani kesten staviti u blender ili ga pasirati.
2. Vodu, šećer i vanilin šećer staviti kuhati. Kad se šećer otopi kuhati još par minuta.
3. U prohlađeni sirup dodati rum i pomalo dodavati u pasirani kesten.
4. Dodavanje sirupa određuje koliku gustoću pirea želite.
Ja cijelu količinu sirupa utrošim.
Ovo je bazni recept kesten pirea koji dalje možete oplemeniti aromama po želji i potrebi.
Način pripreme:
Kestene zarezati i staviti kuhati u hladnu vodu. Kad voda zakuha, kestene kuhati tridesetak minuta. Kesteni će biti puno ukusniji ako vodu posolimo. Kuhane kestene procjediti i očistiti koru.
KESTEN PIRE
Sastojci:
600 g kuhanog i očišćenog kestena
70 g šećera
4 vanilin šećera
200 ml vode
50 ml ruma
Način pripreme:
1. Kuhani kesten staviti u blender ili ga pasirati.
2. Vodu, šećer i vanilin šećer staviti kuhati. Kad se šećer otopi kuhati još par minuta.
3. U prohlađeni sirup dodati rum i pomalo dodavati u pasirani kesten.
4. Dodavanje sirupa određuje koliku gustoću pirea želite.
Ja cijelu količinu sirupa utrošim.
Ovo je bazni recept kesten pirea koji dalje možete oplemeniti aromama po želji i potrebi.
Comments
Post a Comment