Grenadirmarš


Sastojci:

1 kg krumpira
400 g tjestenine
Mast ili ulje
Jedna žličica crvene paprike
3 glavice luka
Panceta
Sol
Papar

Način pripreme:
Usitniti luk po želji ja sam ga izrezala na polumjesece. Narezati pancetu na kockice i staviti istovremeno sa lukom da se poprži do lijepe rumene boje. Na to dodati predhodno kuhani i ocijeđeni krumpir koji izrežrmo na kolutiće ili kockice. Sve dobro promješati i ako je koji kolutić krumpira veći pomoću kuhače usitnimo ga. Dodamo sol papar i žličicu mljevene paprike. Opet sve promješamo i na to dodamo procjeđenu kuhanu tjesteninu. Tjesteninu stavite po želji, ja volim domaću. Ako je potrebno ulijemo malo vode u kojej se kuhala tjestenina. Još kratko prohuhamo da se sastojci sjedine, pospemo svježe sjeckanim peršinom i serviramo uz zelenu salatu. Grenardin marš možemo raditi bez pancete.




Domaća tjestenina:
200 g glatkog brašna
200 g oštrog brašna
Jedno cijelo jaje
Jedan žutanjak
Žličica soli
Dvije žlice ulja
Oko 1½ dl tople vode

Od navedenih sastojaka umijediti tijesto, umotati ga u prozirnu foliju i ostaviti da se odmara barem sat vremena. Nakon što se tijesto odmorilo izraditi ga u željene oblike. Ja sam radila pljukance koje sam kuhala oko 15 min.



Comments

Popular Posts