Gamberi na crveno

 


Sastojci:
700 g gambera
3 luka (kapule)
2-3 češnja češnjaka
2 dl paradajz sosa
Pelati
Riblji temeljac
Peršin
Sol
Papar
Maslinovo ulje
2 dl bijelog vina
Tjestenina Barilla špagete N°5
Jedna žlica parmezana




1. Na maslinovom ulju prodinstati kapulu do zlatno žute boje, posoliti i odmah staviti gambere.
2. Nastaviti dinstati dok ne ispari tekućina koju su pustili ganberi.
3. Kad tekućina ispari uliti 2 dl paradajz sosa, pelate i 2 dl bijelog vina i pustiti da krčka na laganoj vatri.
4. Nakon toga nadoliti toplim, nikako hladnim riblji temeljac i sačekati da zakuha, zatim staviti špagete da se kuhaju u umaku. Po potrebi nadoljevati temeljcem i paziti da se špagete ne zaljepe. Ja kuham tjesteninu u umaku jer pusti škrob koji daje lijepu gustoću i poprime sve arome. U tom slučaju treba paziti na gustoću umaka.
5. Kad tjestenina bude al dente, dodati žlicu parmezana, papar, svježe sjeckani peršin i luk češnjk. Promješati i poklopiri par minuta prije serviranja.



Comments

Popular Posts