Fokača


Od srca se zahvaljujem Sandri i Dani @zorabilabysandraidane što su podjelili recept i opsežno objasnili postupak izrade fokače. Kako reče Dane, ovo tjesto je vrlo pogodno i za izradu pizze. Može stajati od 3 do 4 dana u hladnjaku.


Sastojci: 
1kg brašna
7.5 dl hladne vode
Pola kocke svježeg kvasca 
Malo šećera i soli
Oko 1 dl maslinovog ulja 
 


Od navedenih sastojaka umjesiti tijesto. Kako bi rekao moj imenjak Dane, tko ima mješalicu umjesiti tijesto mješalicom, tko nema onda ručno....obije varijante su dobre.
Nakon mješanja tijesta staviti u prozirnu foliju i u hladnjak na odmaranje, najbolje preko noći.
Izvaditi tijesto iz hladnjaka i ostaviti na sobnoj temperaturi oko 45 minuta. Nakon što je tijesto odmorilo na sobnoj temperaturi, prebaciti ga u tepsiju i premazatiga maslinovim uljem. Ostale sastojke dodajete po vlastitoj żelji. 

Peći u zagrijanoj pećnici na 250 °C desetak minuta.



Comments

Popular Posts