Ferrero Rocher kocke



Sastojci za biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
1 vanilin šećer
100 g čokolade za kuhanje
6 žlica brašna
60 g krupno sjeckanih tostiranih lješnjaka
Jedan prašak za pecivo

Način pripreme:
Pjenasto izmiksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodati na pari otopljenu čokoldu, malo ju prohladiti i lagano umješati u smjesu. Na kraju dodati brašno pomješano sa pecilnim praškom te sjediniti lagano sa smjesom.
Na protvan oblžen pek papiron dimenzije  30×40 cm staviti sjeckane tostirane lješnjake pa preko lješnjaka pažljivo rasporediti smjesu za biskvit.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C Pečen biskvit presjeći na 2 djela.

Krema:
500 ml slatkog vrhnja
500 ml mascarpone sira
80 g izlomljenih lješnjak napolitanki
80 g mljevenih tostiranih lješnjaka
400 g nutele




Umutiti slatko vrhnje ne prečvrsto. U drugu posudu izmutiti mascarpone sir sobne temperature sa nutelom. Ako je nutela čvrsta malo teglu uroniti u toplu vodu. Smjesi dodavati umućeno slatko vrhnje, žlicu po žlicu, nikako sve odjednom. Vrhnje umješati pažljivo ručno pomoću špatule dok se sve ne poveže u pjenastu kremu. Na kraju dodati mljevene tostirane lješnjake i izlomljene napolitanke. Sve još jednom promješajte.

Kremu podjeliti na 2 djela. Prvu koru premazati sa jednom polovicom kreme, zatim staviti drugu koru koju premažemo preostalom kremom. Gotov kolač posipati sjeckanim lješnjakom.
Biskvit možemo malo natopiti mlijekom ako smatramo da je potrebno. 



Comments

Popular Posts