Dinstani kiseli kupus s krumpirovim valjušcima


Sastojci:

500 g kiselog rezanog kupusa
200 g pancete rezane na šnitice
Jedan veći luk ( kapula )
Mast ili ulje
2-3 režnja češnjaka
Jedna žličica crvene mljevene paprike
Jedan lovorov list
Papar
Sol


Način pripreme:
1. Na masti ili ulju prodinstati luk i pancetu istovremeno. Kad luk i panceta porumeni odmah dodati mljevenu crvenu papriku i luk češnjak.

2. Nakon što češnjak i crvena paprika puste aromu dodati kiselu kupus kojeg prethodno treba oprati i ocijediti.
3. Dodati lovorov list, dosoliti i popapriti. Sve skupa izmješati i pustiti da se dinsta i svi okusi prožmu.
4. Kupus treba povremeno podljevati pazeći pri tom na količinu vode koju dolijevamo. Kupus se ne bi trebao kuhati nego dinstati. Dakle, treba doljevati manju količinu vode. Kad omekša u njega dodati procjeđene valjuške i još mimutu pustiti da lagano krčka.

Comments

Popular Posts