Dinstane mahune (fažoleti)
Sastojci:
Mahune (fažoleti)
Mrkva
Paprika, žuta i crvena
Kapula (crveni luk)
Luk češnjak
Peršin
Paradajz svježi ili pelati
Masnoća, ulje ili mast
Temeljac
Sol
Papar
Vegeta po želji
Način pripreme:
Na masnoći prodinstati kapulu do zlatnožute boje i posoliti. Zatim dodati mrkvu iztezanu na kolutiće, kratko prodinstati te dodati mahune. Nakon togad dodati papriku izrezanu na trakice ili kockice, peršin i usitnjen luk češnjak. Kad povrće uvene i ispati sva tekućina koju povrće pusti potrebno ga je podlijevati sa temeljcem ali ne da se kuha nego dinsta. Dakle podlijeva se više puta uz češće miješanje. Pošto je povrće mlado vrlo brzo se skuha. Pri kraju kuhanja dodati na kockice izrezane pelate ili paradajz te začine tj sol i papar, još kratko prohuhati da se sastojci prožmu. Isključiti štednjak, posuti sa svježe rezanim peršinom, pokriti poklopcem i pustiti da se jelo malo prohladi. Dinstane mahune mogu se servirati uz rižu, tjesteninu ili pire krumpir.
Dobar tek!!!
Comments
Post a Comment