Crna šuma - Schwarzwald kocke


Sastojci:
200 g kristal šećera
200 g margarina ili maslaca
6 velikih jaja
Jedan vanilin šećer
3 žlice mlijeka
70 g kakaa
130 g brašna
Jedan pecilni prašak
400 g višanja iz kompota
3 žlice Maraskina

Sastojci za ganaš:
500 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade za kuhanje
Način pripreme:
U posudu uliti slatko vrhnje, zazim izlomiti čokoladu za kuhanje i lagano zagrijavati na šparetu dok se čokolada ne rastopi. Ne smije zakuhati. Prohladiti i preliti preko kolača.





Način pripreme:
1. Pjenasto umutiti maslac ili margarin sa obje vrste šećera. Kad se dobije glatka smjesa, dodavati jedan po jedan žutanjak i nastaviti mutiti da se žutanjci sjedine sa smjesom.
2. U drugu posudu prosijati brašno, kakao i pecilni prašak. Lagano dodavati u smjesu i na kraju dodati miljeko. Sve lijepo sjediniti.
3. Pjenasto istući bjelanjke i postepeno dodavati u čokoladnu smjesu.
4. Tijesto nježno prebaciti u protvan koji smo prethodno namazalu i pobrašnili.
5. Na poravnato tijesto staviti procjeđene višnje iz kompota koje lagano utisnemo i stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C oko 25 do 30 min, ovisno o pećnici.
6. Ohlađeni kolač natopimo sa tri žlice maraskina i zatim ga prelijemo ganašom.
Staviti u hladnjak preko noći. Kolač je najbolje servirati sljedeći dan kad se sastojci prožmu i tijesto omekša.




Comments

Popular Posts