Brancin iz pećnice
Sastojci:
Brancin
Krumpir
Kapula
Luk češnjak
Maslinovo ulje
Voda ili riblji temeljac
Ružmarin
Limun
Paradajz
Sol i papar
U protvan staviti oguljen krumpir i kapulu, izrezan na kolutove te začiniti maslinovim uljem, solju i paprom. Po želji dodati par grančica ružmarina. Na krumpir položiti izrezanog na šnite brancina kojeg sam prethodno posolila u utrobu stavila grančicu ružmarina, izdrobljeni luk češanj, sol i malo papra. Između svake šnite stavila sam kolut ljubičaste kapule, paradajza i limuna. Obavezno sve još pouljiti i dodati oko 1 ½ dl vode ili ribljeg temeljca. Poklopiti, ako nemate poklopac prekriti aluminijskom folijom. Peći u pećnici na 200 °C . Pri kraju pečenja po želji otkriti da se malo zapeče. Ovom jelu posebnu svježinu i pikantnost daje limun koji sam stavila između svake šnite brancina.
Comments
Post a Comment