Biskvit sa slastičarskom kremom i voćem
Sastojci:
4 jaja
100 g brašna (ja sam pomješala 50 g oštro 50 g glatko)
100 g šećera
1 vanilin šećer
Pola praška za pecivo
Korica jednog limuna
Žlica ruma
Na vrh noža soli
Način pripreme:
1. Odvojiti žutanjke od bjelanjaka.
2. Miksati žutanjke sa obadvije vrste šećera dok ne dobijemo lijepu pjenastu smjesu.
3. Dodati brašno pomješano sa pecilnim praškom, limunovu koricu, malo soli i žlicu ruma, nastaviti miksati i na kraju umješati snijeg od bjelanjaka.
5. Dobivenu smjesu izliti u kalup kojeg smo prethodno premazali maslacem ili margarinom te pobrašnili.
Promjer kalupa je 30 cm.
Na biskvit se može staviti krema po želji.
Ja sam stavila slastičarsku kremu sa voćem.
Comments
Post a Comment