Poriluk, heljda i šampinjoni



Sastojci:
2 manja poriluka ili 1 veliki
Dvije šalice od kave (srednje) heljde
2 češnja češnjaka
Komadić pancete
Jedno manje pakovanje šampinjona
1 dl paradajz sosa
Mast ili ulje
Sol i papar




1. Prvo isprati heljdu pa je staviti kuhati.
Prednost kod heljde je što se vrlo brzo skuha i vrlo je zdrava.
2. Na masnoći popržiti usitnjen češnjak i pancetu dok ne puste svoju aromu i blago porumene.
3. Na popržen češnjak i pancetu odmah dodati poriluk izrezan na kolitiće i šanpinjone rezane na ploškice.



4. Zatim dodati začine, sve promješati i nastaviti dinstati dok ne pokuha skoro sva tekućina koju su pustili šanpinjoni i poriluk.
5. Doliti vrlo malo vode i jedan dl paradajz sosa.
6. Na kraju dodati procjeđenu heljdu, promješati i pustiti jednu minutu da kuha.



Ručak gotov za 15 minuta.
Dobar tek!

Comments

Popular Posts