Mesna štruca punjena heljdom i šampinjonima i porilukom


Sastojci za mljeveno meso:
700 g mljevenog mesa
Jedna šnita kruha
Mlijeko za namakanje kruha
Sol 
Papar 
Luk češnjak
Jedna žličica mljevene crvene paprike
Jedno jaje
Sjeckani peršin
Prezle 


1. Ocijediti namočenu šnitu kruha i pomješati sa ostalim sastojcima. 
2. Sve sastojke dobro izmješati i ostaviti u hladnjaku barem jedan sat da se dobro prožme. 
3. Smjesu od mljevenog mesa položiti na masni papir koji prethodno pospemo prezlima da se meso ne bi zaljepilo za papir jer je tada teže oblikovati štrucu. 
4. Dlanovima oblikujemo pravokutnik 
i u sredinu stavimo nadjev od heljde.
5. Zatim lagano zarolamo štrucu pomoću papia na koji smo položili smjesu. 
6. Štrucu se peče umotana u papir u obliku bonbona. Nije je potrebno poljevati sa masnoćom jer ona pusti dovoljno masnoće prilikom pečenja. Pri kraju pečenja rastvoriti papir da bi se dobila lijepa rumena boja. Mesna štruca se kratko peče jer je punjenje predhodno kuhano.


Punjenje od heljde i šampinjona i poriluka:

Sastojci:
2 manja poriluka ili 1 veliki
Dvije šalice od kave (srednje) heljde
2 češnja češnjaka
Komadić pancete
Jedno manje pakovanje šampinjona
1 dl paradajz sosa 
Mast ili ulje
Sol i papar


1. Prvo isprati heljdu pa je staviti kuhati.
Prednost kod heljde je što se vrlo brzo skuha i vrlo je zdrava.
2. Na masnoći popržiti usitnjen češnjak i pancetu dok ne puste svoju aromu i blago porumene.
3. Na popržen češnjak i pancetu odmah dodati poriluk izrezan na kolitiće i šanpinjone rezane na ploškice.
4. Zatim dodati začine, sve promješati i nastaviti dinstati dok ne pokuha skoro sva tekućina koju su pustili šanpinjoni i poriluk.
5. Doliti vrlo malo vode i jedan dl paradajz sosa.
6. Na kraju dodati procjeđenu heljdu, promješati i pustiti jednu minutu da kuha. 


Dobar tek!

Comments

Popular Posts