JEDNOSTAVNA I UKUSNA SAVIJAČA OD MAKA I ROGAČA


Sastojci za tijesto:

30g kvasca
100 ml mlijeka
400-500g brašna
3 žlice šećera
3 žlice kiselog vrhnja
3 žutanjka
140g maslaca

Sastojci za fill:

100g maslaca
400g mljevenog rogača
100g šećera
50g grožđica (sultanas)
3 žlice ruma
200ml mlijeka
Za ukrašavanje, šećera u prahu!




Priprema tijesta:
Stavite kvasac u toplo mlijeko, dodajte žlicu šećera i držite na toplom kako bi se kvasac aktivirao.
U jednu posudu rastopite maslac, žutanjke, vrhnje, mlijeko i šećer te izmiješajte mokre sastojke.
Lagano dodajte u brašno i izmijesite tijesto, te ga ostavite kako bi se povećalo.
Kada se tijestu poveća volumen, prebacite ga na pobrašnjelu dasku.
Tijesto premijesite i podijelite na dva dijela.
Razvaljajte i premažite filom, zarolajte i stavite u kalup za pečenje.
Prekrijte kuhinjskom krpom i pustite da odmara na toplom.


Priprema fila:
Zakuhajte mlijeko, prelijte ga preko rogača, dodajte preostale sastojke.
Miješajte par minuta na vatri i ohladite. Namažite tijesto i oblikujte štrudlu.
Peći na 140°C - 150°C.
Uživajte! 😃💗💖

Comments

Popular Posts