blitva na dva načina sa friganom ribom



Sastojci:

blitva
jačmenova kaša (orzo)
maslinovo ulje
luk češnjak
krumpir
sol
papar
riba po izboru
muškatni oraščić



Oprati i izrezati na trakice blitvu te je staviti kuhati u posoljenu vodu.
Prilikom kuhanja blitve ja stavim par žlica maslinovog ulja.
Kad je blitva kuhana dobro je procjediti.



1. Jačmenovu kašu oprati i staviti kuhati u posoljenu vodu. Kad je gotovo, procjediti i pomješati sa blitvom. Dodati protisnuti ili isjeckan luk češnjak i začiniti maslinovim uljem.
Dobro promiješati da se sastojci sjedine.



2. U posoljenu vodu staviti par krumpira da se kuhaju. Od prilike na polovici kuhanja dodati opranu i na trakice izrezanu blitvu. Ja dodam par žlica maslinovog ulja. Kad je kuhano, procjediti, dodati protisnut luk češnjak, maslinovo ulje i malo naribanog muškatnog oraščića.
Sve sastojke usitniti i promješati da se sjedine.

Ja sam oba priloga servirala uz friganu (prženu) ribu.

Dobar tek!




Comments

Popular Posts