Špecle Spätzle


Sastojci:
3 jaja
300 g glatkog brašna
3 žlice ulja
150 - 200 dl vode
Sol
Maslac
200 - 250 g topivog sira

Način pripreme:
Izmutiti jaja, dodati ulje i sol, zatim  pomalo dodavati vodu i brašno. Smjesa mora biti dovoljno gusta da prolazi kroz sito za špecle.
Špecle kuhati u posoljenoj vodi 2 - 3 minute.

Kuhane špecle procjediti. Rastopiti maslac i dodati mu špecle. Sve promješati i odmah dodati sir da se rastopi i sjedini sa špeclama.

Špecle možemo oplemeniti prženim kolutovima luka i na sitno rezanom i prženom pancetom.




Prženi kolutovi luka

Način pripreme:
Luk izrezati na kolutove, uvaljati ga u brašno kojem smo dodali žličicu slatke mljevene paprike. Pržiti u vrelom ulju pazeći da ne zagori. Izvaditi prženi luk iz masnoće, posoliti i poslužiti ga uz špecle. Također možemo poslužiti i prženu pancetu koju smo prethodno kratko popržili na masnoći.



Comments

Popular Posts