Slatki kupus u etno izdanju

 


Slatki kupus (zelje) sa svinjetinom
Sastojci:
Jedna glavica kupusa ( zelja )
600 g svinjskog buta
250 g suhog svinjskog mesa
Dvije manje mrkve
Komadić celera
Jedna veća glavica luka
2 češnja češnjaka
Tucana ljuta paprika
Jedna žličica slatke crvene paprike
Vegeta po želji
Sol i papar
Jedna žlica koncentrata rajčice
Jedan dl paradajz sosa ili sjeckani pelat
Mast ili ulje, ja sam koristila mast
Za ovu količinu ja sam koristila dvije jušne žlice masti.




Način pripreme:
1. Na masnoći prodinstati sitno sjeckani luk i češnjak.
2. Kad luk poprimi lijepu staklastu boju, dodati svinjetinu rezanu na kockice. Dinstati uz povremeno mješanje dok ne ispari sva tekućina iz mesa i dok meso ne poprimi koricu.
3. Mesu dodati slatku mljevenu papriku , dobro promješati i podliti sa 2 dl vode da ne bi paprika zagorila.
4. Zatim dodati mrkvu rezanu na kolutiće, celer, koncentrat rajčice, paradajz sos, malo ljute tucane paprike te zasoliti i popapriti. Nastaviti dinstati uz povremeno doljevanje vruće vode i mješanje.
5. Nakon četrdesetak minuta dinstanja na laganoj vatri doliti vode i pustiti da prokuha. Kad je prokuhalo, dodati na trakice rezani svježi kupus (zelje)
6. Još kuhati tridesetak minuta dok se kupus ne skuha. Gustoću prilagoditi po želji.



Comments

Popular Posts