Punjeni šampinjoni



Šampinjoni se mogu puniti na razne načine, meni je ovaj jedan od boljih.

Sastojci:
1 kg velikih šampinjona
Jedna veća glavica luka
100 g pancete
2 režnja češnjaka
Papar
Sol
4 žlica parmezana
Jedno jaje
50 g trapista
Peršin
Ulje




Način pripreme:
1. Šampinjone očistiti i skinuti im stapke.
2. Klobuke šampinjona malo žlicom  izdubiti kako bi bilo mjesta za nadjev.

3. Na ulju prodinstati luk, dodati sitno sjeckanu pancetu i nastaviti dinstati uz mješanje dok luk i panceta ne porumene.
4. Zatim dodati sitno sjeckane stapke šampinjona i nastaviti dinstati. Na kraju dodati peršin,  češnjak, popapriti i dodati još malo soli,
promješati da se svi sastojci sjedine i skloniti sa vatre da se smjesa ohladi.
5. U ohlađenu smjesu dodati jaje, parmezan i ribani trapist.
6. U nauljeni protvan (tepsija, rušteta) posložiti šampinjone te ih malo  kistom pouljiti i posoliti
7. Šampinjone puniti smjesom, zatim malo posipati parmezanom i staviti peć na 180 °C dok ne porumene.




Comments

Popular Posts