Podlanica, Orada, Komarča
Sastojci:
Podlanica
Sol
Češnjak
Maslinovo ulje
Limun
Peršin
Gradele
Način pripreme:
Očistiti ribu, posušiti papirnatim
ručnikom, te je posoliti i preliti uljem. Dok se riba odmara u marinadi, naložiti vstru i pričekati da se stvori dovoljno žara za onu količinu ribe koju pečemo. Uglavnim žara ne smije prefaliti. Na žar staviti očišćene gradele da se dobro ugeiju i prije stavljanja ribe ja ih obavezno pouljim. Na ugrijane i pouljene gradele stavljamo ribu. Riba se okreće samo jednom pa treba biti vrlo pažljiv prilikom pečenja.
Pečenu ribu preliti umakom od peršina, češnjaka, maslinovog ulja i limuna.
Podlanica
Sol
Češnjak
Maslinovo ulje
Limun
Peršin
Gradele
Način pripreme:
Očistiti ribu, posušiti papirnatim
ručnikom, te je posoliti i preliti uljem. Dok se riba odmara u marinadi, naložiti vstru i pričekati da se stvori dovoljno žara za onu količinu ribe koju pečemo. Uglavnim žara ne smije prefaliti. Na žar staviti očišćene gradele da se dobro ugeiju i prije stavljanja ribe ja ih obavezno pouljim. Na ugrijane i pouljene gradele stavljamo ribu. Riba se okreće samo jednom pa treba biti vrlo pažljiv prilikom pečenja.
Pečenu ribu preliti umakom od peršina, češnjaka, maslinovog ulja i limuna.
Blitva
Sastojci:
Krumpir
Blitva
Maslinovo ulje
Sol
Češnjak
Papar po želji
Način pripreme:
Krumpir oguliti, narezati na kockice (da se prije skuha) i staviti kuhati u posoljenu vodu u koju smo ulili dvije do tri žlice maslinovog ulja. Ovisi o količini koju kuhamo. Pri kraju kuhanja dodati opranu i očišćenu blitvu rezanu na trakice. Još kratko prokuhati i procjediti. Procjeđenu blitvu i krumpir malo usitniti te dodati maslinovo ulje i usitnjeni češnjak. Ako je potrebno još dosoliti i po želji popapriti.Sastojci:
Krumpir
Blitva
Maslinovo ulje
Sol
Češnjak
Papar po želji
Način pripreme:
Comments
Post a Comment