Pikantna krumpir salata sa kiselim krastavcima


Sastojci:
700 g krumpira
1 ljubičasti luk
Sol i papar
Žličica šećera
Ocat (kvasina)
10 kiselih krastavaca
Žličicu kopra
Sviježi peršin
Jedna žličica senfa
Jedna do dvije žlice octa
Jedan čen češnjska
100 ml ulja
50 ml mlijeka.



Način pripreme:

1. Krumpir oguliti izrezati na kockice ili ploškice i staviti kuhati u posoljenu vodu.

2. Ljubičasti luk izrezati na četvrtine pa svaku četvrtinu izrezati na ploškice.
3. Izrezani luk staviti u zdjelicu te ga preliti kipućom vodom u koju stavimo jednu žličicu šećera, posolimo , dodamo jednu jušnu žlicu octa (kvasine) te promješamo i ostavimo da odstoji 10 do 15 min.
4. 100 ml ulja i 50 ml mlijeka pomoću štapnog miksera blendati dok se ne dobije strukturu majoneze. Dodati malo soli, žličicu senfa, žlicu do dvije octa ( kvasine ) i sve još izblendati da se sjedini.
5. Kuhane krumpire procjediti, staviti u zdjelu. Također procjediti i ljubičasti luk i dodati  krumpirima. Sad redom dodavati: sjeskani peršin, kopar, luk češnjak, smjesu od mlijeka ulja i senfa te kisele krastavce. Sve sjediniri i servirati.




Comments

Popular Posts