Muslin krema


Krema se doslovno topi u ustima, ima pogodnu konzistenciju za ukrašavanje torti, cupcake-a, prhkih košarica s voćem.

Sastojci:
100 ml mlijeka
5 žutanjaka
125 g šećera
300 ml mlijeka
35 g kukuruzni škrob (gustina)
Vanilin šećer ili mahuna vanilije
200 g maslaca





Priprema:

Jedan dl mlijeka sobne temperature i žutanjke pjenasto izmješati sa šećerom dok ne postane glatko, zatim dodati kukuruzni škrob (gustin) ponovo sve dobro sjediniti da ne bude grudica dodati preostalo mlijeko i staviti kuhati na umjerenu vatru. 

Neprestano mješarti pjenjačom kako bi smjesa bila ravnomjerno kuhana i glatka. Za cjelokupnu pripremu kreme nije potrebno više od desetak minuta. Krema će polagano dobivati žutu boju i počet će se zgrušnjavati kao puding što će se osjetiti dok se mješa s pjenjačom. 

Nakon što krema dobije puding konzistenciju, stvarati će se veliki mjehurići, kuhajte još pola minute i sklonite je sa štednjaka na hlađenje. U smjesu dodajte ekstrakt vanilije ili mahunu vanilije ili vanilin šećer. 

Kremu premjestite u plastićnu posudu i prekrijte sa plastičnom folijom kako se ne bi stvorila korica na površini. U međuvremenu dok se krema hladi na sobnu temperaturu pjenasto istucite maslac tako da postane pahuljasti. 

Nakon što se krema ohladila na sobnoj temperaturi umješati pomoću miksera pretkodno izrađen maslac i sjediniti sa kremom. Kremu staviti u slastičarsku vrećicu i dekorirati kolače i slastice po želji.





Comments

Popular Posts