Mousse od jagoda


Sastojci:
500 g jagoda
175 g šećera
5 listića želatine
150 ml kiselog vrhnja
100 ml vrhnja za šlag
2 bjelanjka




Način pripreme:
1. Jagode  usitniti i staviti kuhati  5 -8 minuta sa 75 g šećera dok ne omekšaju.
2. Prokuhane jagode usitniti štapnim mikserom da postanu kašaste i još kratko vratit na kuhanje.
3. Jagode skloniti sa vatre i staviti u plastičnu posudu da se što prije prohlade.
4. Listiće želatine potopiti u hladnu vodu prema uputama na pakovanju.
5. Izmiksati  1 dl vrhnja za šlag i staviti u hladnjak.
6. Izmiksati 2 bjelanjka i postepeno dodavati  75 g šećera. U izmiksani šaum od bjelanjaka umješati 150 g kiselog vrhnja.
7. Otopljenu želatinu dodati prohlađenim jagodama i izmiksati da se želatina sjedini sa kuhanim jagodama.
9. Šlag izvaditi iz hladnjaka i u njega lagano umješati šaum u kojeg smo umješali kiselo vrhnje.
10. Lagano sjediniti obadvije kreme i staviti na hlađenje u hladnjak, najbolje preko noći.
Po želji ukrasiti sa slatkim vrhnjem i jagodama.




Comments

Popular Posts