Mediteranski krumpir
Sastojci:
Jedan kg krumpira
1 dl maslinovog ulja
2 dl mlake vode
4 češnja češnjaka
Par grančica ružmarina
Prstohvat papra
Prstohvat origana
Sol
Sok jednog limuna (stavlja se pri kraju pečenja krumpira)
Svježe kosani peršin
Način pripreme:
1. Oguliti krumpir, izrezati ga na ploškice ili četvrtine, zatim ga oprati i staviti u cjedilo.
2. Ocjeđen i prosušen krumpir staviti u tepsiju (rušteru)
3. Od navedenih sastojaka napraviti marinadu te preliti krumpir i staviti peći u pećnicu na 200°C
4. Pred kraj pečenja krumpir preliti sokom jednog limuna te ga zapeći.
5. Pečeni krumpir posuti svježe kosanim peršinom.
Krumpir pečen na ovaj način vrlo je aromatičan i slaže se sa ribom pečenom na roštilju.
1. Oguliti krumpir, izrezati ga na ploškice ili četvrtine, zatim ga oprati i staviti u cjedilo.
2. Ocjeđen i prosušen krumpir staviti u tepsiju (rušteru)
3. Od navedenih sastojaka napraviti marinadu te preliti krumpir i staviti peći u pećnicu na 200°C
4. Pred kraj pečenja krumpir preliti sokom jednog limuna te ga zapeći.
5. Pečeni krumpir posuti svježe kosanim peršinom.
Krumpir pečen na ovaj način vrlo je aromatičan i slaže se sa ribom pečenom na roštilju.
Comments
Post a Comment