Skip to main content
Abšmalcane mahune ili mahune sa prezlama
Jedan stari recept kojeg treba sačuvati od zaborava. Bio je često na meniu u ljetno vrijeme kad je bila sezona mahuna.Sastojci:500 g mahuna5-6 žlica krušnih mrvica2 češnja češnjakaOko 50 g špekaOko 100 g maslaca ili 2 žlice mastiSol i papar
Način pripreme:
Mahunama odstraniti vrhove, oprati ih i staviti kuhati u posoljenu vodu. U međuvremenu dok se mahune kuhaju na tavi rastopiti maslac ili mast, dodati mu sjeskani špek i kad špek dobije lijepu koricu odmah dodati sitno sjeckani češnjak. Zatim dodati krušne mrvice i pržiti ih dok ne porumene (nesmiju zagoriti). Na to dodati skuhane i ocjeđene mahune, papar i ako je potrebno još dodati soli. Sve zajedno kratko popržiti uz mješanje. Poslužiti kao prilog.Abšmalcanim mahunama može se dodati i 2 do 3 kuhana krumpira izrezana na kockice, također se može dodavati i špek.
Comments
Post a Comment