Čupava Kata



Pošto ima jako puno recepata pod imenom čupava Kata ja sam odabrala recept uz malu preinaku od slatko. slano. recepti



Sastojci za tijesto:
300 g oštrog brašna
1/2 pp
100 g maslaca ili margarina
3 žumanca
Dvije žlice kiselog vrhnja
Malo soli
Naribana korica limuna

Premazivanje:
100 g pekmeza od šljiva

Nadjev:
150 g mljevenih oraha, malo grublje
100 g šećera
3 tučena bjelanjka



1. Od sastojaka za tijesto umijesiti prhko tijesto koje stavimo u hladnjak na sat vremena. Dok se tijesto odmara pripremiti nadjev.
2. Tijesto izvaditi iz hladnjaka i podijeliti na 2 dijela
3. Prvi dio razvaljati i staviti u protvan (tepsiju) te premazati sa pekmezom od šljiva. Veličina mog protvana je 38× 22 cm.
4. Preko pekmeza rasporediti nadjev od tučenog bjelanjka, šećera i mljevenih oraha.
5. Drugi dio tijesta izvaditi iz hladnjaka, naribati po nadjevu i staviti peći u pećnicu na 180°C dok ne porumeni.
6. Pečenu pitu ohladiti, narezati i posipati mljevenim šećerom.

Tijesto sam razvaljala između 2 pek papira tako da mi nije trebalo dodavati još brašna.


Comments

Popular Posts