Čupavi ruski kolač
Sastojci:
Prhko tijesto:
250 g brašna
150 g maslaca
40 g šećera
2 žlice gorkog kakaa
1 jaje
Nadjev:
500 g svježeg sira
400 ml kiselog vrhnja
200 g šećera
4 jaja
2 pudinga od vanilije
1 izribana korica naranče ili limuna
Ribano tijesto za posip:
120 g brašna
100 g maslaca
40 g šećera
2 žlice gorkog kakaa
Priprema:
Priprema prhkog tijesta za kalup:
Ručno izmiješajte sve navedene sastojke za prhko tijesto. Tijesto ostavite u hladnjak na pola sata. Nakon pola sata izvaljajte tijesto i obložite kalup promjera Ø 22 cm.
Priprema nadjeva:
Dobro izmiksajte jaja i šećer, a zatim dodajte svježi sir, kiselo vrhnje, naribanu narančinu koricu i dva pudinga od vanilije. Smjesu dobro povežite kako u nadjevu ne bi bilo grudica od pudinga ili sira.
Dobivenu smjesu izlijte u kalup sa pečenje.
Priprema ribanog tijesta za posip:
Ručno izmijesite navedene sastojke. Nakon što ste nadjev izlili u kalup, po njemu samo naribajte tijesto i ravnomjerno ga rasporedite po kolaču.
Kolač pecite u pećnici na 180°C, 60 minuta.
Ohladite ga i poslužite uz kavu ili čaj.
Dobar tek!
Comments
Post a Comment