salata od svega po malo
Ova salata je dobra opcija kada vam ostane, pečenog, friganog, ili lešo mesa, (u mom slučaju je frigana piletina). Na ovaj način recikliramo namirnice i dajemo im novi okus, koje uvijek možete nadopuniti ili zamijeniti.
Omjer namirnica i same namirnice kombinirate po vlastitom ukusu.
Sastojci za salatu:
zelena salata
zelene masline
crne masline
paprika zelena, crvena
frigano pileće meso
paradajz
slanutak
ljubičasti luk
Sastojci za dressing:
maslinovo ulje
vinski ocat
sol
sitno sjeckan češnjak
Priprema:
Meso izrežite na trakice. Slanutak skuhajte u slanoj vodi i procijedite ili dodajte slanutak iz limenke.
Povrće izrežite na željene oblike, trakice ili kockice.
Za dressing sam jednostavno koristila: maslinovo ulje, vinski ocat, sol.
Salatu ohladite i poslužite. Ova salata može poslužiti kao samostalno jelo ili kao prilog.
Uz ovu laganu salatu ja sam poslužila frigana jaja sa komadićima frigane pancete.
Comments
Post a Comment