MINI OKRUGLICE U PARADAJZ SOSU




Okruglice od mljevenog mesa

Sastojci:
500 g mljevene junetine
1 glavica crnog luka (kapula)
1 jaje
2 kriške kruha bez kore
1 češanj luka
papar
sol
par žlica mlijeka za kruh

Ako vam smjesa djeluje mekana i ne možete napraviti lijepe okruglice, dodajte žlicu prezli.

Priprema:
Kruh bez korice namočiti u mlijeku te ocijediti. Mesu dodajte kruh, nasjeckani luk, jaje, sol, papar pa sve dobro promiješati. Smjesu staviti u hladnjak barem pola sata da bi se sastojci proželi.
Od smjese oblikujte okruglice veličine oraha. Okruglice ispržiti na masnoći (ulje ili mast)




Umak od paradajza

Sastojci:
500 g pelata
1crni luk ( kapula)
2 češnja češnjaka
3 listića bosiljka
sol
1 žličica šećera
3-4 žlice maslinovog ulja ili nekog drugog.
papra po želji

Priprema:
Na masnoći na kojoj smo pržili okruglice, popržiti sitno sjeckani luk (kapulu) dodati pelate, češnjak, listiće bosiljka, šećer i sol. Dinstati uz miješanje dok se pelati ne raskaše.
Kad se umak skuha do željene gustoće izvaditi listiće bosiljka.
Po želji umak možete usitniti štapnim mikserom da dobijete lijepu kremoznost.
Sjediniti okruglise sa paradajz sosom, još kratko stavit da se prokuha. Pustiti da se okusi prožmu.

Skuhati tjesteninu prema uputama na pakovanju, procjediti i umješati sa okruglicama i paradajz sosom.

Dobar tek!



Comments

Popular Posts