Lešo junetina s graškom i rižom
Juneći temeljac
Sastojci:
1kg junetine
2 mrkve
1 crni luk (kapula)
3 češnja češnjaka
vezica celera
vezica peršina
sol
par zrna papra
Priprema:
Sve sastojke stavit u lonac, naliti vodu i kuhati oko 40 min.
Kad se temeljac skuha procijediti ga, a junetinu izrezati na komade.
Temeljac koji je nastao kuhanjem junetine iskoristit ću za dinstanu rižu s graškom.
Riža s graškom
Sastojci:
3 šalice riže
20 dkg graška
1 glavica crnog luka (kapula)
sol
juneći temeljac
par žlica maslinovog ulja, može bilo koja masnoća.
Priprema:
Na ulju popržiti sitno sjeckani luk, dodati grašak, promješati i podliti temeljcem. Kad se grašak na pola skuha dodati rižu i sol, promješati i pomalo doljevati temeljac. Često mješati da se riža ne zaljepi za dno posude. Kad je kuhano servirati na tanjur.
Umak od rajčice
Sastojci:
50 dkg pelata
1crni luk ( kapula)
2 češnja češnjaka
3 listića bosiljka
sol
1 žličica šećera
3-4 žlice maslinovog ulja ili nekog drugog.
papra po želji
Priprema:
Na ulju popržiti sitno sjeckani luk (kapulu) dodati pelate, češnjak, listiće bosiljka, šećer i sol. Dinstati uz miješanje dok se pelati ne raskaše. Kad se umak skuha do željene gustoće izvaditi listiće bosiljka.
Po želji umak možete usitniti štapnim mikserom da dobijete lijepu kremoznost.
Uživajte! 😃💗💖
Sastojci:
1kg junetine
2 mrkve
1 crni luk (kapula)
3 češnja češnjaka
vezica celera
vezica peršina
sol
par zrna papra
Priprema:
Sve sastojke stavit u lonac, naliti vodu i kuhati oko 40 min.
Kad se temeljac skuha procijediti ga, a junetinu izrezati na komade.
Temeljac koji je nastao kuhanjem junetine iskoristit ću za dinstanu rižu s graškom.
Riža s graškom
Sastojci:
3 šalice riže
20 dkg graška
1 glavica crnog luka (kapula)
sol
juneći temeljac
par žlica maslinovog ulja, može bilo koja masnoća.
Priprema:
Na ulju popržiti sitno sjeckani luk, dodati grašak, promješati i podliti temeljcem. Kad se grašak na pola skuha dodati rižu i sol, promješati i pomalo doljevati temeljac. Često mješati da se riža ne zaljepi za dno posude. Kad je kuhano servirati na tanjur.
Umak od rajčice
Sastojci:
50 dkg pelata
1crni luk ( kapula)
2 češnja češnjaka
3 listića bosiljka
sol
1 žličica šećera
3-4 žlice maslinovog ulja ili nekog drugog.
papra po želji
Priprema:
Na ulju popržiti sitno sjeckani luk (kapulu) dodati pelate, češnjak, listiće bosiljka, šećer i sol. Dinstati uz miješanje dok se pelati ne raskaše. Kad se umak skuha do željene gustoće izvaditi listiće bosiljka.
Po želji umak možete usitniti štapnim mikserom da dobijete lijepu kremoznost.
Uživajte! 😃💗💖
Comments
Post a Comment