kiseli kupus s grahom i ječmom (orzo)
Ovo jelo, zastupljeno je na cijelom Balkanu.
Obično se vraća na menu dolaskom hladnijih dana.
Sastojci:
200 dkg graha
100 dkg ječmena kaša (orzo)
500 dkg kiselog kupusa
250 dkg suhog mesa ili kobasica
1 lovorov list
2 češnja češnjaka
sol
papar
1 žličica mljevene crvene paprike,slatka
1 veća glavica luka (kapula)
Oko 2 l vode
Priprema:
Grah i ječam oprati i staviti u hladnu vodu kuhati. Kad prokuha, ocijedimo i nalijemo toplu vodu, dodamo suho meso, lovor i nastavimo kuhati.
U drugu posudu zažutiti luk na masti, dodati mljevenu crvenu papriku, kiseli kupus, češnjak i lagano dinstati. Kad se kupus na pola izdinsta posolimo, popaprimo, dodamo grah, ječam i suho meso koje se posebno kuhalo.
Ako je potrebno doliti vodu i nastaviti kuhati. Vrijeme kuhanja oko sat vremena.
Jelo je ukusnije ako se pusti da malo odstoji da bi se proželi okusi.
Uživajte! 😃💗💖
Obično se vraća na menu dolaskom hladnijih dana.
Sastojci:
200 dkg graha
100 dkg ječmena kaša (orzo)
500 dkg kiselog kupusa
250 dkg suhog mesa ili kobasica
1 lovorov list
2 češnja češnjaka
sol
papar
1 žličica mljevene crvene paprike,slatka
1 veća glavica luka (kapula)
Oko 2 l vode
Priprema:
Grah i ječam oprati i staviti u hladnu vodu kuhati. Kad prokuha, ocijedimo i nalijemo toplu vodu, dodamo suho meso, lovor i nastavimo kuhati.
U drugu posudu zažutiti luk na masti, dodati mljevenu crvenu papriku, kiseli kupus, češnjak i lagano dinstati. Kad se kupus na pola izdinsta posolimo, popaprimo, dodamo grah, ječam i suho meso koje se posebno kuhalo.
Ako je potrebno doliti vodu i nastaviti kuhati. Vrijeme kuhanja oko sat vremena.
Jelo je ukusnije ako se pusti da malo odstoji da bi se proželi okusi.
Uživajte! 😃💗💖
Comments
Post a Comment