frigana tunjevina sa blitvom

Tunj se lovi u proljeće, ljeto i početkom jeseni. Meso je odlično, a priređuje se na razne načine: pečena, pržena ( frigana ), brudet, lešo, u šugu (umido) i marinirana. 
U mom slučaju je pržena (frigana).


Odresci tuna:
Očišćene i ocijeđene odreske tune uvaljati u brašno i pržiti (frigati) na ugrijanom ulju.

Sastojci za blitvu:
2-3 krumpira
1 kg blitve
sol
papar
1/2 dcl maslinovog ulja



U lonac sa slanom vodom staviti 2-3 krumpira narezana na četvrtine. Kuhati oko desetak minuta, dodati 1 kg prethodno oprane i očišćene blitve i žlicu do dvije maslinovog ulja. Kuhati još desetak minuta, ocijediti i začiniti maslinovim uljem, paprom i nasjeckanim češnjakom. 
Blitvu i krumpir usitniti sa vilicom ili gnječilicom za pire. 
Ostaviti u pokrivenom loncu do posluživanja.  

Uživajte! 😃💗💖


Comments

Popular Posts