dinstani grah sa domaćim kobasicama
Sastojci:
500 g graha
2 crvena luka (kapula)
3 češnja luka
1 vezica peršina
2 dcl paradajz sosa
1 crvena paprika babura
1 žuta paprika babura
sol
papar
1 žličica crvene mljevene paprike
1list lovora, ako vam smeta izostavite
2 žlice masti
Priprema:
Grah staviti u lonac hladne vode i kratko prokuhati. Kad grah prokuha procjediti ga i ponovo staviti kuhati. U lonac sa grahom staviti kuhati kobasice ili neko drugo suho meso i lovor ako vam odgovara.
Kad procjenite da je grah pri kraju kuhanja, posolite ga i pustite da još kratko prokuha.
Izvadite kobasice i procjedite ga.
Na masti popržite luk (kapulu) dodajte na trakice izrezanu papriku baburu i uz mješanje dinstajte dok ne omekša. Zatim dodajte mljevenu papriku, paradajz sos, protisnut ili isjeckan češnjak, papar i peršin.
U sve to staviti grah, lagano promješati i pustiti da prokuha.
Skloniti sa štednjaka i ostaviti par minuta da se sastojci prožmu.
Dobar tek!
Comments
Post a Comment