bistra kokošja juha
O bistroj kokošjoj juhi ne treba se puno mudrovati. Ovo je standardni recept.
Sastojci:
1 kokoš
1crni luk (kapula)
2 mrkve
vezica peršina
komadić celera
1 svježa paprika
sol
par zrna papra
Priprema:
Staviti kuhati kokoš u hladnu vodu, čim uzavri, dodati komadić celera, mrkve i jedan manji luk.
Zatim dodati nekoliko zrna papra i soli, pa pustiti kuhati na laganoj vatri oko 1 sat ako se radi o domaćoj kokoši. U mom slučaju je kokoš domaća.
Tokom kuhanja treba provjeravati tekućinu i podljevati sa hladnom vodom. Provjeriti da li je kokoš kuhana sa vilicom na način da je probodemo. Ako vilica lagano prolazi tada je kokoš kuhana.
Gotovu juhu procijediti i u nju ukuhati tjesteninu. Ja sam ukuhala domaću tjesteninu.
Uživajte! 😃💗💖
Sastojci:
1 kokoš
1crni luk (kapula)
2 mrkve
vezica peršina
komadić celera
1 svježa paprika
sol
par zrna papra
Priprema:
Staviti kuhati kokoš u hladnu vodu, čim uzavri, dodati komadić celera, mrkve i jedan manji luk.
Zatim dodati nekoliko zrna papra i soli, pa pustiti kuhati na laganoj vatri oko 1 sat ako se radi o domaćoj kokoši. U mom slučaju je kokoš domaća.
Tokom kuhanja treba provjeravati tekućinu i podljevati sa hladnom vodom. Provjeriti da li je kokoš kuhana sa vilicom na način da je probodemo. Ako vilica lagano prolazi tada je kokoš kuhana.
Gotovu juhu procijediti i u nju ukuhati tjesteninu. Ja sam ukuhala domaću tjesteninu.
Uživajte! 😃💗💖
Comments
Post a Comment