bistra kokošja juha

O bistroj kokošjoj juhi ne treba se puno mudrovati. Ovo je standardni recept.



Sastojci:
1 kokoš
1crni luk (kapula)
2 mrkve
vezica peršina
komadić celera
1 svježa paprika
sol
par zrna papra



Priprema:
Staviti kuhati kokoš u hladnu vodu,  čim uzavri, dodati komadić celera, mrkve i jedan manji luk.
Zatim dodati nekoliko zrna papra i soli, pa pustiti kuhati na laganoj vatri oko 1 sat ako se radi o domaćoj kokoši. U mom slučaju je kokoš domaća.





Tokom kuhanja treba provjeravati tekućinu i podljevati sa hladnom vodom. Provjeriti da li je kokoš kuhana sa vilicom na način da je probodemo. Ako vilica lagano prolazi tada je kokoš kuhana.
Gotovu juhu procijediti i u nju ukuhati tjesteninu. Ja sam ukuhala domaću tjesteninu.



Uživajte! 😃💗💖




Comments

Popular Posts